Sa plantezi un copac, sa faci copii, sa faci o casa…
Am cam crescut cu aceste zicale.
Copiii sa alerge in jurul unui copac plantat in curtea casei tale.
SI casa sa fie una buna, frumoasa, usor de intretinut, ergonomica, luminoasa, cu terasa si gratar, cu prieteni si cei dragi alaturi.
Visul frumos trece insa prin detalii nenumarate precum proiect, autorizatii, fier, caramida, beton, izolatii, mesteri, pamant, piatra, nisip etc
In acest articol ne concentram pe o etapa constructiva – termosistemul de exterior.
Cum am facut alegerile pentru casele Upper Green Residence si de ce.
Important sa mentionam faptul ca fiecare casa din mini complex este construita ca pentru familia noastra.
Am pus in plan toata experienta de constructii dar si de intretinere a caselor in care noi locuim. Suntem doua familii angrenate in realizarea proiectului.
Dincolo de proiect, design si compartimentare – lucruri care pot fi suspuse subiectivitatii, toate materialele si detaliile de care tinem cont in constructie sunt pentru un proiect care sa incante pe cei care vor alege sa locuiasca aici.
Dar sa revenim la termosistem. Fie ca esti in cautarea unei case deja construite sau poate doresti sa construiesti una, uite detaliile de care sa tii cont.
- Pune mai mult decat 10 cm la termosistemul de perete. Diferenta intre 10 si 15 cm pentru o casa este inca mica daca o faci de la bun inceput pentru ca manopera, adezivul, plasa, coltarele si accesoriile sunt in aceeasi cantitate. Pentru prima casa Upper Green avem polistiren de 15 cm. In urma cu cativa ani, ‘’standardul’’ impus de buzunar era de 5 cm iar in prezent vedem ca este ed 10 cm. Cum va fi pe ste 5 ani? Nu vei putea interveni cu modificari fara avea costuri foarte mari suplimentare.
- Termoizolarea soclului – se recomanda a fi retrasa fata de alinierea fatadei, adica un polistiren mai subtire. Dar nu orice fel de polistiren pentru ca soclul si pardoseala este cel mai mare consumator de caldura. Polistirenul extrudat este cel recomandat care poate fi de minim 5 cm. Noi am ales sa punem cu 10 cm extrudat, fiind astfel retras fata de fatada cu 5 cm (diferenta dintre polistirenul expandat de 15 cm de fatada sic el de 10 cm extrudat de soclu).
- Intre cele doua termosisteme, se monteaza un profil picurator care are o margine ce face ca picatura de apa ce se prelinge pe fatada sa nu ajunga si pe soclu.
- Rosturile ce pot surveni intre plăcile de polistiren se completează cu faşii de polistiren sau cu spumă poliuretanică pentru polistiren; noi am folosit ASTA de la Den Braven: adeziv din spuma poliuretanica.
- In niciun caz nu se chituiesc cu adeziv pentru a nu produce punti termice pe suprafata termosistemului; adezivul este pe baza de ciment iar rosturile cu adeziv ar fi ca atunci cand lasi sa treaca vantul printre scandurile unui gard;
- Plasa de fibra se aplica peste polistiren prin includerea ei in stratul de adeziv de polistiren; astfel, plasa se prinde intre două straturi de adeziv obţinandu-se efectul de armare;
- După aplicarea celui de-al doilea strat de adeziv de polistiren (masa de şpaclu), se face pauza cel puţin şapte zile pana la aplicarea stratului de tencuiala decorativa.
Alte detalii importante la care sa fim atenti:
- Izolarea glafurilor pentru tamplaria de exterior cu polistiren extrudat.
- Utilizarea accesoriilor pentru intarirea muchiilor – coltare de aluminiu cu plasa, profil picurator.
De toate aceste detalii am tinut cont la realizarea termosistemului caselor Upper Green Residence.
Aici poti programa o vizita sau cere o oferta pentru o casa buna: https://3casebune.ro/contact/
Toate cele bune in case faine si bune.
Fără comentarii